Index Vakbarát Hírportál

Csak nem lehet mobilozni a mozikban

2016.04.16. 10:27

Az egyik legnagyobb amerikai mozihálózat, az AMC vezérigazgatója a Varietynek mondta azt, hogy a cég multiplexeiben hamarosan tesztelni akarnak egy ötletet: bizonyos mozitermekben, meghatározott filmek alatt engedni fogják a mobiltelefonhasználatot. Az indoklás pofonegyszerű volt:

Egy 22 éves embernek ma azt mondani, hogy nem csetelhet, nem sms-ezhet, nem posztolhat a Twitterre két órán át, az olyan lenne, mint levágni az egyik kezét. 

Adam Aron egy dolgot nagyon benézett: a 22 évesek sem idióták, és nem akarnak úgy moziban ülni, hogy a film közben a szomszéd széken egy nyikhaj a Facebookra posztolja a film eseményeit. A Twitter, ahogy azt szokás mondani, felrobbant, és nekiestek az AMC-nek. A vélemények az egészen extrémtől (bojkott) az átkozódáson át (anyátok picsáját) a gúnyos beszólásokig terjedtek, ennyire egyöntetűen nem is emlékszem, mit utasított el a Twitter népe utoljára.

Az AMC pr-osztályán higgadt arcok dolgoznak, és a felhorgadást látva rögvest közzétettek egy közleményt, amiben nagyjából annyi állt, hogy az AMC folyamatosan arra törekszik, hogy a nézők a lehető legjobb moziélményhez juthassanak, így bizonyos dolgokat kipróbálnak, és amennyiben a nézőknek tetszik, be is vezetik azt.

Ez az ötletünk viszont nyilvánvalóan nem tartozott a jobbak közé, így megnyugtatunk mindenkit: az AMC hálózat mozijaiban továbbra sem lehet majd mobiltelefont használni.