Index Vakbarát Hírportál

Ismét kiszivárgott az új Star Wars-forgatókönyv

2016.04.23. 10:31

Jövő december 17-ig még sok idő van, de legutóbb is nagyjából ennyivel előtte tűntek fel az első olyan infók a Star Wars VII forgatókönyvéből, amelyek közül sok igaznak bizonyult, párról meg kiderült, hogy valóban benne voltak az eredeti elképzelésekben, csak aztán kikerültek a forgatókönyvből (a nyitójelenet Luke Jakku bolygó felé zuhanó fénykardjával például).

A redditen tűnt fel egy poszt, amiben állítólag Rian Johnson rendező-író forgatókönyvéből olvashatók konkrét részletek a filmről, és ugyan van benne pár olyan motívum, amit hajlandók lennénk készpénznek venni, de nagy része meglehetősen meredeknek tűnik. Ha nem akarja, hogy akár csak véletlenül is megspoilereződjön, ne olvasson tovább, sőt, akkor se, ha olyan mozirajongó, aki azt is rühelli megtudni, hogy mi NEM lesz egy adott filmben (mert az itt vázolt jelenetek nagy többségéről üvölt, hogy kamu). Szóltunk, innentől spoilerek jönnek.

  • A munkacíme Echoes of the Dark Side, azaz a Sötét oldal visszhangjai.
  • Nem merít annyira a Birodalom visszavágból, mint a VII a IV-ből, de vannak párhuzamok. Például Rey Luke-nál tanulja a jedimesterséget egy isten háta mögötti bolygón, miközben Finn és Poe egy gyönyörű, de veszélyes városban kóborol. Elárulják őket, és Kylo Ren fogságába esnek, aki ezzel csalogatja elő Reyt, akivel a film végén megvív. Hm, ha jobban belegondolunk, ez a Birodalom visszavág sztorijának a 60 százaléka.
  • Nincs benne Halálcsillag vagy arra emlékeztető/hasonlító tárgy.
  • Luke önkéntes száműzetésének oka: Snoke átcsábította Kylo Rent és pár tanítványát a sötét oldalra, és Luke alig tudta menteni a saját, illetve Rey bőrét. Reyt ő vitte a Jakkura. A támadásban Rey anyja meghalt.
  • Rey azt hiszi, hogy Luke az apja, de erre Luke megszólal: Nem, te vagy az apám. Mert Rey Darth Vader/Anakin Skywalker reinkarnációja. Az van ugyanis, hogy Luke az egyik ősi Jedi-templomban megtudta, hogy a Kiválasztott ciklusosan reinkarnálódik, és Anakin volt a legutóbbi. Rey ezért olyan erős Erő-használó. Szűznemzéssel született ő is.
  • Luke nem akarja tanítani, mert a Jedik történelme szerint a Kiválasztott mindig a két oldal között őrlődik, és csak nagyon nehezen tud ellenállni a sötét oldal csábításának. Luke attól fél, hogy Reyből Vader 2.0 lesz, és szétbarmolja az egész világegyetemet. Végül csak kiképzi, mert Obi-Wan és Yoda (Ewan MacGregor és Frank Oz) szelleme meggyőzi.
  • Rey saját magával, azaz Anakin szellemével is tud társalogni.
  • Rey megérzi, hogy Finn bajban van, és megy segíteni neki. Luke megjegyzi, hogy ő is ilyen volt, de Yodával ellentétben nem okoskodik, hanem vele megy segíteni.
  • Finn és Poe az Ellenállás új főhadiszállására megy, ahol a vérszomjas Leia várja őket. Ekkor tűnik fel először Benicio Del Toro, azaz Lord Vikram, aki átmenetileg a Köztársaságot vezeti. Mivel a Starkiller bázis a galaktikus kommunikáció fontos csomópontjait szétlőtte, Vikramnak nehéz dolga van a kormányzással. Leia azonnal támadna a First Orderre, de Vikram habozik, és megvárná, míg tisztán látja, hol tartanak. Leia a rendelkezésére álló kis flottával máris nekiesne a First Ordernek, mert rém zabos Han halála miatt.
  • A Köztársaság új otthonát egy nagyon erős pajzs védi, azt a First Order nem tudja átlőni.
  • Leia elküldi Finnt és Poe-t, hogy nyomozzanak Vikram után, mert úgy hallotta, kettős játszmát játszik. Leia kapcsolata egy Chala (Kelly Marie Tran) nevű nő, akibe Finn beleszeret menten. Chala Poe-val és Finnel elmegy nyomozni, a bolygó egyik városának nem túl biztonságos részére. Rálelnek Vikram szárnysegédjére, akinek bizonyítéka vannak a First Order és Vikram közötti kommunikációról. Leia megpuccsolja Vikramot és sittre vágja, de Vikram végig tagad. Finn valahogy a bolygót végő pajzs nyitó/zárókódjainak őrzője lesz.
  • Chala elárulja Finnt, végig a First Ordernek dolgozott, Phasma pl. már régóta a bolygón van, és csak arra várt, hogy valakiből kiszedhesse a pajzs nyitó kódját. Finn leereszti a pajzsot, megjön Kylo Ren és elfogja Finnt és megkínozza, hogy Rey besétáljon a csapdába.

A kérdés persze jogos: kinek áll érdekében egy ilyen szivárogtatás? Szerintünk egy közepes tehetségű sci-fi írónak, aki így akarja magára felhívni a figyelmet, de pár rajongói oldal szerint a Disney saját maga szivárogtat, és a sok nyilvánvaló baromság közé elrejt pár olyan részletet, ami valóban szóba jöhet majd a filmben, de nem biztosak bennük, és az internet népét és az ilyesmit habozás nélkül leközlő rajongói oldalakat használják tesztközönségnek.

Kamu-e?

  • 7733
    Nem, Rey, te vagy az apám! - nincs több kérdésem.
  • 3202
    Részben igaz.
  • 1450
    Ez szó szerint így lesz a filmben.

Ne maradjon le semmiről!