Index Vakbarát Hírportál

A cápák is tudják, hogy Nic Cage-dzsel nem lehet szórakozni

2016.05.06. 11:35

A világ legsokoldalúbb színészeként ismert Nicolas Cage (na jó, csak viccelünk, valaha tehetséges volt, az kétségtelen, de a kilencvenes évek végén nagyon félrement a karrierje) egy olyan filmben igyekszik majd régi reputációját visszaszerezni, amiben lesznek hajók, gonosz japánok, vér, könnyek, katasztrófa, hazafiasság, önfeláldozás, méltánytalanság, meghurcolás, elégtétel és persze

cápák.

A USS Indianapolis: Men Of Courage című film az előzetes alapján az amerikai hősköltemények ökölszabályai alapján íródott és a forgott, a fenti kulcsszavakat akár fel is lehetne villantani a 3 és fél perces trailer megfelelő pillanataiban. Igaz történetről, pontosabban valós eseményeken alapulóról van szó, Charles Butler McVay kapitány (Cage) azt a feladatot kapja Truman elnöktől a II. világháború alatt, hogy a USS Indianapolis fedélzetén szállítson le pár igen fontos alkatrészt az atombombához.

A hajót hazafele menet elsüllyeszti egy japán tengeralattjáró, az 1200 fős legénység egy része a hajóval együtt hullámsírba kerül, másokkal az éhezés és kiszáradás végez, és akadnak olyanok, akiket cápák ragadnak el. Mivel ez egy olyan előzetes, ami az egész filmet elmeséli, kiderül, hogy McVay túléli a támadást, a tűző napot és a cápákat is, majd hazatérve hadbíróság elé kerül, és ráverik a balhét. A rendező Mario Van Peebles, Cage mellett Tom Sizemore és Thomas Jane is szerepel benne. Bemutató május 29., hazai forgalmazóról nem tudunk.

Ne maradjon le semmiről!