Index Vakbarát Hírportál

Minden, amit a Halálos Iramban 8. részéről tudni lehet

2016.06.01. 17:53
Elkezdődött a Halálos Iramban franchise 8. részének forgatása, ez jó apropót jelent, hogy összefoglaljuk az eddig fellelhető összes információt a folytatással kapcsolatban.
  • A filmet 2017 áprilisában mutatják be Amerikában, nálunk is jön rögtön világpremierként április 13-án. 
  • A rendező F. Gary Gray, aki a magyarországi mozis forgalmazásból kimaradt Straight Outta Compton című filmmel keltette fel a producerek, stúdiófőnökök figyelmét, de autós üldözések forgatásával is bizonyított már, ő készítette a 2003-as Olasz meló című filmet is.
  • Dwayne The Rock Johnson (vagy a sajtósa) nagy mestere az Instagramnak, itt mutatta be az első képet a karakteréről, ami leginkább a furcsa szakáll miatt lehet emlékezetes. Sokat sejtetően ezt írta a képhez: "Ha mindenétől megfosztasz egy férfit, ami fontos neki, akkor nem marad más választása, hogy visszatérjen a gyökereihez. Ez néha egy nagyon elborult és veszélyes hely." Még azt is hozzátette néhány rövid bekezdésben, hogy csak akkor akart visszatérni a filmsorozatba, ha figurája az egész történetre hatással van. Ha ez nem lenne elég, akkor még egy külön, a karakterére épülő film ötletét is felveti, de az is előfordulhat, hogy Hobbs békésen elmotorozik a napsütésbe. 

A photo posted by therock (@therock) on

  • A történet részletei egyelőre nem ismertek. Az biztos, hogy a Charlize Theron által játszott  Cipherrel gyűlik meg a főszereplőknek baja.
  • A stábhoz Scott Eastwood is csatlakozott, aki Kurt Russel előző filmben megismert figurájának lesz a beosztottja.
  • A forgatást Kubában kezdték el, amivel történelmet írt a széria, ugyanis ez lesz az első hollywood-i stúdió film, amit az 1960-as években bevezetett embargó óta a szigeten forgatnak. A filmben szereplő egzotikus autókról itt nézhet meg néhány képet. A legtöbb jelenetet az Egyesült Államokban, Atlantában veszik fel, de Havannán kívül még olyan helyszíneken is dolgoznak mint Oroszország vagy Izland.
  • Az első videó a forgatásról:
     
  •  A stúdió tervei szerint két évente fixen jönnek az újabb folytatások, 2019-ben és 2021 áprilisában sem maradunk hajmeresztő autós akciók nélkül.

A Halálos Iramban filmek története egyáltalán nem szokványos. A 2000-es évek elején még az akkor igazán menőnek számító utcai tuningolás és utcai versenyzés volt a középpontban, de ez a történetszál két közepesen sikeres film után elhalt, ráadásul folyamatosan fogytak a színészek. Vin Diesel az első, Paul Walker a második után szállt ki, hogy a harmadik Japánban játszódjon egy teljesen új főszereplővel. A 2000-es évek második felében azonban Diesel újra jó ötletnek tartotta, hogy visszatérjen Dominic Toretto szerepébe. Mivel a stáb többi tagja sem lett igazán nagy sztár ezért össze lehetett szedni a bandát és az utcai versenyzés helyett az akciófilmek irányába tolni a szériát. A bevétel pedig minden egyes újabb filmmel csak tovább nőtt, ezért nem meglepő, hogy meg sem állnak tíz filmig.

 

Ne maradjon le semmiről!