Index Vakbarát Hírportál

Folytatást kap a Passió

2016.06.10. 10:35

Mel Gibson bejelentette, hogy Randall Wallace, a Rettenthetetlen forgatókönyvírója elkezdte a munkát a Passió folytatásán, azaz a moziban is folytatódik Jézus Krisztus története. A meglehetősen nagy vihart kavaró első rész, amit elsősorban az erőszakos jelenetek (értsd: Krisztus kínjai) miatt támadtak még az ultrakonzervatív, vallásos csoportok is, nagy sikert aratott annak idején, 30 millió dolláros büdzsére 611 milliót keresett, így tulajdonképpen csak azon lehet csodálkozni, hogy a folytatásra (legalább) 12 évet kellett várni.

A második rész Krisztus feltámadásáról fog szólni, és megszületéséhez az kellett, legalábbis Wallace szerint, hogy az amerikai keresztény egyházak a Passiót minden idők legnagyobb és legfontosabb filmjének tartsák. A forgatókönyv még csak az első vázlatok formájában létezik, és még az sem világos, ki finanszírozza a filmet, de az író szerint rengeteg jelentkező van rá.

A Wallace-Gibson páros legközelebb a Hacksaw Ridge című II. világháborús filmmel jelentkezik a mozikban, ennek a filmnek a bemutatója november 4-én lesz.