Index Vakbarát Hírportál

Huszadik Oscar-jelölését kaphatja Meryl Streep

2016.06.16. 07:15

Meryl Streep rekordot dönthet és bezsebelheti huszadik Oscar-díj jelölését is, méghozzá a Florence Foster Jenkins, című filmben nyújtott alakításáért. Emellé persze valószínűleg becsúszik majd egy Golden Globe jelölés is a legjobb vígjáték kategóriában.

A Florence Foster Jenkins egyébként majd csak augusztus 12-én került mozikba Amerikában is, addig is azonban igyekeznek jó hírverést csinálni neki. Bár a film az opera világát mutatja, be, és Streep nagyon sokszor bebizonyította, hogy milyen jól énekel, ezúttal azonban mégsem egy profi énekest alakít. Florence Foster Jenkins egy amatőr operaénekesnő volt, aki annak ellenére szeretett énekelni és adott műsorokat, hogy rettenetes ritmusérzéke, borzalmas kiejtése, és elég rossz hangja volt.

Florence - A tökéletlen hang (2016) előzetes

Stephen Frears legújabb filmjében azt porbálja kidomborítani, hogy Florence Foster Jenkins tulajdonképpen nem is tudta, mennyire rossz hangja volt. A kritikusok főleg azt emelik ki a filmmel kapcsolatban, hogy más színésznő puszta vígjátékká változtatta volna a filmet, Meryl Streep azonban igazi mélységet és emberi drámát tudott bele vinni. Egyesek szerint úgy játszik ebben a filmben, mintha Susan Boyle-t keresztezték volna Julia Child figurájával.

Streepnek már csak azért is nagy esélye lehet jelölésre erre a filmre, mert a 2016-os év ismét a férfi színészeknek kedvez majd, eddig minden Oscar-esélyesnek tartott filmben a férfiak domináltak. Ennek a filmnek egyébként Hugh Grant a férfi főszereplője, ő alakítja Foster Jenkins férjét.

Ne maradjon le semmiről!