Index Vakbarát Hírportál

Negyedmilliárdot kap a roma kisfiú története

2016.07.18. 14:17

A Genezis a családokról fog szólni, egy ügyvédnő, egy roma kisfiú és egy kamaszlány főszereplésével.

Kétszázötvenmillió forint gyártási támogatást szavazott meg Bogdán Árpád Genezis címmel készülő második filmjére a Filmalap. Bogdán Árpád első nagyjátékfilmjét, a Boldog új életet 2007-ben mutatták be, és a rendező el is nyerte vele a 38. Magyar Filmszemle legjobb első rendezőjének járó Simó Sándor-díjat, később pedig a berlini filmfesztiválon elismerő oklevelet kapott.

Bogdán azóta leginkább irodalommal és színházzal foglalkozott, a Genezis lesz a második filmje.

A készülő film története a Filmalap közleménye szerint három szálon fut, és végigvonulnak rajta a bibliai teremtéstörténet motívumai. A forgatókönyvet Bogdán Árpád írta a nemzetközi ScriptEast és a Filmalap forgatókönyv-fejlesztőinek közreműködésével.

„A Genezis generációs problémát jár körül. A család fogalmát három, a mai Magyarország legkülönbözőbb társadalmi közegéből érkező ember történetén keresztül közelíti meg. Az események középpontjában egy sikeres nagyvárosi ügyvédnő, egy archaikus roma közösségből származó kisfiú, és egy magányos, titokzatos kamaszlány áll” – egyelőre ennyit tudni a filmről. A cikkben szereplő képek csak a koncepciót mutatják be, nem rajzfilm lesz a végeredmény.

A 35 napos forgatás októberben kezdődik, „autentikus magyarországi helyszíneken”. A hivatásos színészek mellett számos amatőr szereplő fog feltűnni a filmben. A gyártás előkészítése, főként a roma telepek zárt világának hiteles megjelenítésére való felkészülés több mint két éven át tartó folyamat volt.

A Mirage Film és a Focus-Fox koprodukciójában készülő Genezis a tervek szerint 2017 tavaszára készül el, producere Taschler Andrea és Ferenczy Gábor.

Ne maradjon le semmiről!