Index Vakbarát Hírportál

Áradoznak a Jackie-filmről, Portman újabb Oscart kaphat

2016.09.08. 13:23

Mostanában zajlik a velencei és a torontói filmfesztivál is, aminek első meglepetése úgy tűnik már meg is született chilei rendező, Pablo Larrain's Jackie című filmje és Natalie Portman személyében. Pedig elég nagy meglepetés volt, hogy a filmet egyik amerikai filmfesztiválra sem válogatták be, hiszen középpontjában éppen egy nagyon amerikai történet szerepel. A film Jackie Kennedy életét követi, közvetlenül férje, az amerikai elnök meggyilkolása után. A film kifejezetten Jackie emberi oldalát és személyes életét akarja bemutatni, és kevésbé tárja fel a történelmi kontextust.

Velencében nagyon jó fogadtatást kapott a film, és nagyon sokan dicsérik Portmant, aki olyan alakítást nyújt, hogy sokak szerint még az Oscar-jelöltek közé is beférhet vele. 2011-ben Portman egyébként már kapott Oscar-díjat, a Fekete hattyúért.

Persze ebben a szezonban máris olyan erős női versenyzők vannak, mint Amy Adams (Arrival), Meryl Streep (Florence Foster Jenkins) vagy Marion Cotillard. Minden esetre a  The Playlist  hatalmas hájpot jósolt a filmnek, hát majd meglátjuk. Az előzetes szerint Portman valóban elég élethűen alakítja Kennedy-t, és elég jól utánozza kissé idegesítő, levegős hangját.

Jackie (2016) részlet

Ne maradjon le semmiről!