Index Vakbarát Hírportál

Ezzel a filmmel tér vissza az Ötödik elem rendezője

2016.11.07. 09:34

Jövőre mutatják be a mozikban a Valerian és az ezer bolygó városa című filmet Luc Besson rendezésében, amihez megjött a legelső, nem túl hosszú részlet is. Ebben az eredeti francia képregény - amire a film is épül - két főszereplője, Valerian és a Laureline látható, ahogy egymás mellett bejönnek egy ajtón. Ki gondolta volna, hogy Dane DeHaan és Cara Delevingne úgy néznek ki egymás mellett, mintha rokonok lennének?

Az eredeti képregény egy hős és segédje kalandjait követi végig a galaxison keresztül, és az egyik legfontosabb európai képregények között tartják számon, ahonnan ihletett merítettek olyan filmek, mint az Ötödik elem, a Csillagok háborúja vagy az Avatar. Valerian és Laureline kalandjai ráadásul nem szimpla űrutazások, mivel mindketten afféle űrkopók, akik nem csak térbeli, hanem időbeli ugrásokkal védik az űrigazságot.

A film a két hős utazását dolgozza fel Alpha városába, ahol ismeretlen erők meg akarják bomlasztani a metropolisz sokszínűségét. A filmben egyébként feltűnik még Clive Owen, Ethan Hawke, John Goodman, sőt, Herbie Hancock, a legendás dzsesszzenész is. Négy nap múlva pedig jön az első trailer.

Ne maradjon le semmiről!