Index Vakbarát Hírportál

Magyarországon a menny, ahová nem vágynak

2016.11.10. 13:01

Indonéz szuperprodukciót forgattak Budapesten, Szentendrén és Solymáron is, a film trailerében számos helyszínt felismerhetünk az indonéz családi dráma hátterében.

A Surga Yang Tak Dirindukan (Menny, ahová nem vágyom) című film már nyert öt díjat Indonéziában, és megnézték másfél millióan, és ennek a filmnek készült el a folytatása, melynek egy részét forgatták Magyarországon, a másik felét pedig Jakartában. 

A filmben magyar összekötőként, tolmácsként es produkciós asszisztensként dolgozó Szabó Alida elmondta az Indexnek, hogy összesen kilenc napot forgattak Budapesten, Szentendrén és a solymári vasútállomáson: "A rendező, Hanung Bramantyo Indonézia egyik legismertebb rendezője, a film pedig egy kicsit komikus családi dráma, melyben a történet szerint a főszereplő írónőt meghívják felolvasni a magyarul is kiadott könyvéből Budapestre" - mondta, hozzátéve, hogy a film első része még Asma Nadia írónő bestseller regénye alapján készült, de a második rész könyvét a filmforgatással párhuzamosan írta az írónő.

A főszereplők természetesen nagy filmsztárok a 250 milliós országban, de máshol nem tervezik forgalmazni a filmet, amit decemberben mutatnak majd be Jakartában. 

Ne maradjon le semmiről!