Index Vakbarát Hírportál

Jordan nélkül nincs értelme a Space Jam 2-nek

2016.11.16. 11:27

Pár napja volt 20 éve, hogy bemutatták a Space Jam című filmet, ami egy egészen furcsa kombinációja volt a klasszikus amerikai sportfilmeknek, és a Bolondos dallamok rajzfilmeknek. A film annak idején hatalmas siker volt, és hiába derült ki már ezerszer, hogy utólag visszanézve egészen borzasztó dolgok voltak benne (szexinek ábrázolt nyuszilány, wtf?), a nép egyre hangosabban követeli a folytatást. Most az eredeti film rendezője beszélt az Entertainment Weeklynek arról, hogy miért nincs semmi értelme a második résznek.

Joe Pytka rendező szerint az a baj, hogy hiába próbálják újra megcsinálni ugyanazt, van egy óriási bökkenő.

Senki sem lesz már akkora játékos, mint Michael Jordan.

Ptyka elmondta, hogy korábban megkeresték már Dwight Howard (Atlanta Hawks) képviselői, akiket visszautasított, illetve dolgozott már LeBron Jamesszel (Cleveland Cavaliers) és Steph Curryvel (Golden State Warriors), akiket remek játékosnak tart, de egyszerűen nem tudnák a hátukon elvinni a filmet. A rendező szerint Jordan több, mint egy szimpla sportoló, a fontosságát Muhammad Alihoz kell mérni, és a mai kosarasok ilyen szinten a közelébe sem érhetnek.

Abból szempontból sem mond hülyeséget Pytka, hogy a Space Jam igazából egy hatalmas reklámvideó volt, amiben sikerült egybegyúrni a '90-es évek három kedvenc dolgát. Michael Jordant, a Bolondos dallamokat és a Nike-t. Ebből kiindulva egyáltalán nem csoda, hogy a még Bill Murrayt is felvonultató film akkora siker lett.

A Hollywood Reporter már korábban már lehozta, hogy Justin Lin (Star Trek 3, Halálos iramban-filmek) rendezi a Space Jam 2-t, és Jordan helyett LeBron James lesz majd a főszereplő. A Warner részéről némileg érthető az erőlködés, mert ugyan James vagy Curry a pályán kívül valóban nem akkora sztár, mint Jordan, az első film 80 milliós költségvetéséhez képest 230 millió dolláros bevételt termelt, vagyis a nézők nosztalgiájára alapozva simán kasszasikert lehetne belőle csinálni.

Egy dolgot viszont tényleg megköszönhetünk a Space Jamnek. Ezt az egészen zseniális allstar rapvideót, amiben LL Cool J, Method Man (Wu-Tang Clan), B-Real (Cypress Hill), Busta Rhymes és Coolio szövegelnek együtt.

Ne maradjon le semmiről!