Index Vakbarát Hírportál

Ugyanolyan beteg vagy, mint az apád!

2016.12.30. 12:03

Elkészült a Kojot című magyar falusi westernfilm előzetese. Kostyál Márk első filmje 320 milliós filmalap-támogatással készült.

 Verekedések, néhány lövés, véresre vert arcok, egy családi földbirtok és brutális, a címben olvashatóhoz hasonló szitkozódásokkal teli családi konfliktusok a főszereplői a reklámfilmesként már ismert Kostyál Márk legelső nagyjátékfilmje, a Kojot előzetesének. A tavaly nyáron forgott film egy olyan fiatalemberről fog szólni, aki a nagyvárosi, feszült mindennapokat feladva egy vidéki zsákfaluban kezd új életet.

A Kojot főhőse, Bicsérdi Misi a nagyapja temetésére érkezik Tűzkőre, akivel ugyan nem tartotta a kapcsolatot, az mégis ráhagyta a birtokát. Szerelmével, Eszterrel letelepszenek, majd Misi hozzálát a ház kibővítéséhez, ám a helyi Döbrögi, aki egy svéd multinak adja el a völgyet, az ő örökségére is szemet vet. Ezt Misi azonban nem hagyhatja annyiban.

A Kojotban zömében kevésbé ismert, határon túli színészek szerepelnek majd, a rendező ugyanis szándékosan ódzkodott a már bejáratott arcoktól: a főszereplőt így Mészáros András, párját Dobra Mara, a helyi kiskirályt Kovács Frigyes, annak fiát pedig Mátray László alakítja. A több mint 320 milliós filmalapos támogatásból megvalósuló film két producere Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya.

A film 2017. február 16-tól látható majd a magyar mozikban.

Ne maradjon le semmiről!