Index Vakbarát Hírportál

Tom Hanks újra hajóskapitány lesz, de most a világháborúban

2017.02.14. 07:01

Várhatóan 2018-ban készül el Greyhound című filmje, amelyben egy második világháborús csatahajó kapitányát fogja alakítani.

A Sony Pictures vásárolta meg Tom Hanks egy majdani filmje, a Greyhound című, második világháborús dráma jogait,írja a Deadline. A rendező az az Aaron Schneider lesz, aki eddig még csak A temetésem szervezem című filmet rendezte meg Bill Murray-vel és Robert Duvall-lal, és el is nyert vele néhány kisebb díjat. A főszereplő ezúttal természetesen Tom Hanks lesz.

Hanks a Phillips kapitány után így ismét egy hajó kapitányát fogja játszani. Ő lesz ugyanis C. S. Forester angol író egyik regényhőse, Kraus parancsnok, mivel a film alapjául Forester A jó pásztor című könyve szolgál majd. A történet szerint a parancsnok hiába tapasztalt hajóskapitány, akit még felesége is munkája iránti elhivatottsága miatt hagyott el, 1942-ben, Amerika belépése után a második világháborúba, először vesz részt háborús bevetésben. A sztori az ő konfliktusait követi a hajókonvoj nála sokkal fiatalabb, háborúban viszont jóval tapasztaltabb kapitányaival.

Az óceános-háborús történet ellenére aránylag kis költségvetésű, harmincmillió dolláros filmet terveznek csak, ami arra utal, hogy - hűen a regényhez - inkább a kapitány belső konfliktusaira koncentrálnak majd.

Nem ez lesz az első nagyszabású Forester-adaptáció: 1951-ben mutatták be az ő regénye alapján az Afrika királynőjét Katharine Hepburnnel és Humphrey Bogarttal, és az Őfelsége kapitányát Gregory Peckkel. Utóbbi regénysorozatából sokrészes tévéfilmsorozat is készült.

A Greyhound bemutatódátuma egyelőre még nem ismert, de a Deadline szerint 2018-ban várható.

Ne maradjon le semmiről!