Index Vakbarát Hírportál

Egy magyar film már biztosan szerepel a cannes-i programban

2017.04.12. 11:04

Beválasztották a Cannes-i filmfesztivál Cinéfondation nevű válogatásába Szentpéteri Áron Láthatatlanul című vizsgafilmjét, ezzel egy magyar alkotást már biztosan szerepel a programban.

A Cinéfondation nevű kategóriában filmezést tanuló egyetemisták alkotásai szerepelnek, ennek a mezőnyébe választották be Szentpéteri filmjét. A Láthatatlanul egy vak fiú és egy jól látó lány kapcsolatáról szól, és először a nemrég megtartott Friss Hús rövidfilmfesztiválon volt látható, ahol a zsűritől oklevelet is kapott.

A történet annyi, hogy egy fiatal a párjával egy interaktív kiállításon megismerkedik a vak tárlatvezetővel. A megismerkedésből barátság lesz, aztán szép lassan kiderül, hogy a két ember különböző dolgokat vár el ettől a kapcsolattól. Szentpéteri Áron egyébként a Színház- és Filmművészeti Egyetem filmrendező mesterképzésére jár, ahol másodéves.

A Cinéfondation zsűrijének idén az Arany Pálma és Európai Filmdíj nyertes sztárrendező, Cristian Mungiu lesz. A programban korábban olyan hazai rendezők filmjei szerepeltek már, mint Mundruczó Kornél, Kocsis Ágnes, Szimler Bálint, Kárpáti György Mór és Andrasev Nadja.

Ne maradjon le semmiről!