Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, ki lesz Nemes Jeles új filmjének főszereplője

2017.05.02. 10:02

A Saul fiában is látott Jakab Juli kapta a Sunset című kosztümös dráma főszerepét, a férfi főszereplő pedig egy román színész lesz.

Nemes Jeles László másfél éves casting után találta meg új filmje főszereplőjét, és júniusban kezdik a forgatást, írta meg a Tilos Rádióban elhangzott beszélgetésre hivatkozva az Origo. 

Jakab Juli egy epizódszerep erejéig látható volt a rendező első játékfilmjében, az Oscar-díjas Saul fiában, illetve szerepelt a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan és a Senki szigete című filmekben is. A vele készült interjúnk itt olvasható.

A Sunsetről annyit lehet tudni, hogy 1913-ban játszódik Budapesten,  és egy árvaházban nevelkedett fiatal nő, Leiter Írisz történetét dolgozza fel, aki néhai szülei kalaposszalonjában szeretne dolgozni, ám a szalon új tulajdonosa nem tart igényt a munkájára. Írisz ugyanakkor megtudja, hogy él egy bátyja, akiről korábban nem tudott, közben pedig felnőtté válik Európa alkonyán, mielőtt a 20. századi civilizáció sötétségbe borul. 

Az Oscar-díjas rendező szerint a film bemutatja Budapest fénykorát, és az is kiderült, hogy a férfi főszerepet a román Vlad Ivanov (4 hónap, 3 hét, 2 nap, de játszott a Toni Erdmannban is) alakítja majd. 

Sunset forgatókönyvét Nemes Jeles László jegyzi, Clara Royer-vel és Matthieu Taponier-vel közösen: utóbbi kettővel is együtt dolgoztak a Saul fiában, akárcsak Erdély Mátyás operatőrrel. Ugyancsak visszatérő név a zeneszerző Melis László, továbbá a hangmérnök Zányi Tamás és Rajk László díszlettervező is. A film a Laokoon Filmgroup gyártásában készül, Sipos Gábor és Rajna Gábor producerek vezetésével.

Ne maradjon le semmiről!