Index Vakbarát Hírportál

Készül a Vad Magyarország 2

2017.06.14. 11:19

Török Zoltán a Vad Magyarország – A vizek birodalma után a Hortobágyon élő vadlovakról forgat egész estés természetfilmet. A forgatás szeptemberben kezdődik, a film címe Vad Magyarország 2 – A vadlovak földjén lesz. Most is négy évszakon át forgatnak majd, ahogy az előző filmnél. A filmalap 110 millió forintos gyártási támogatást szavazott meg a filmnek.

A tervek szerint a Vad Magyarország 2 a hortobágyi puszta élővilágát újszerűen, egy taki, azaz Mongoliából származó különleges vadló csikó "izgalmas és küzdelmekkel teli történetén keresztül" mutatja majd be. Az operatőr Jan Henriksson, Mosonyi Szabolcs és a rendező-producer Török Zoltán lesz, a vágó Hargittai László, a hangmérnök Várhegyi Rudolf.

A forgatás a Hortobágyi Nemzeti Parkban lesz. A Vad Magyarország 2 – A vadlovak földjén magyar-német- osztrák-svéd koprodukcióban készül, és a tervek szerint 2020-ban lesz először látható. A mozifilm verzió mellett egy rövidebb tévéfilmváltozat is készül majd. 

A 2011-es Vad Magyarország – A vizek birodalma nagy siker volt,  világszerte húsz országban díjazták rangos nemzetközi filmfesztiválok.

Ne maradjon le semmiről!