Index Vakbarát Hírportál

100 milliós hétvégét várnak az új Pókembertől

2017.07.07. 11:59

A kritikusok imádják az új Pókember-filmet, a Pókember - Hazatérést. A Rotten Tomatoes kritikagyűjtő oldalon 93 százalékon áll, vagyis száz megjelent kritikából 93 pozitívan írt a filmről. A nézői vélemények se rosszak, az IMDb-n jelenleg 8,3 ponton áll a film. Az Index is nagyon szerette, "a Hazatérés önmagában is egy szórakoztató, nagyon vicces, kreatív, látványos tinifilm a tinifilmekre jellemző bénázások nélkül" - írtuk kritikánkban.

A jó vélemények miatt is kivételesen erős nyitóhétvégét jósolnak a filmnek. A szaksajtó azt írja, hogy akár 100 millió dolláros bevételt is hozhat Amerikában, a Sony becslése óvatosabb, ők 80 millió dolláros hétvégével számolnak. (A film úgy készült, hogy a Sony megegyezett a Marvellel, hogy kvázi kikölcsönzik a Disneynek Pókembert, hogy újraépíthessék a némileg elhasználódott karaktert.) 

Hogy ez mennyire nagy siker lenne, azt jól mutatja, hogy idén csak három olyan film volt, ami képes volt 100 millió dollárnál nagyobb bevételt termelni az első hétvégén. A legjobban A szépség és a szörnyeteg nyitott, ez a musical 174 millió dollárral kezdett, a második legjobb nyitóhétvégét A galaxis őrzői 2 hozta össze 146 millióval, a harmadik pedig a Wonder Women volt, erre az első hétvégén 103 millió dollárért vettek jegyet az amerikaiak. Százmillió közelébe az első hétvégén még a Halálos iramban 8, a Logan és a Gru 3 jutott. Egy csomó blockbuster viszont elhasalt, nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket A múmia, a Transformers 5 és az Alien: Covenant sem.

Ne maradjon le semmiről!