Index Vakbarát Hírportál

Kemény volt az élet a jégkorszakban

2017.07.19. 10:06

Az Alpha előzetese nem kevesebbet ígér, minthogy tanúi lehetünk a kapcsolat kezdetének, ami "örökre megváltoztatta a világunkat". A film az utolsó jégkorszak idején játszódik, körülbelül húszezer évvel ezelőtt. Egy fiúról szól, akit egy bölényvadászaton baleset ér. A törzse, a családja azt hiszik, hogy meghalt, de túlélte a zuhanást, és sebesülten egyedül maradt. De nem sokáig kellett egyedül küzdenie a túlélésért,  ugyanis úgy dönt, hogy nem öl meg egy rátámadó farkast, hanem megszelídíti. Innentől kezdve már ketten küzdenek az elemekkel, ami a jégkorszak idején nem egyszerű feladat. 

Nem tudok sokat a témáról, de kötve hiszem, hogy a jégkorszak idején élő emberek úgy néztek ki, mint ahogy az Alphában ábrázolják őket. Ebben a filmben éppen csak egy kicsit piszkos, rendezett külsejű, jó arcú férfiak és nők rohangálnak előnyösen rájuk szabott bőrhacukákban. De ettől még lehet jó szórakozás, itt úgysem a történelmi hűség, hanem a látvány a lényeg: gyönyörű tájak, száguldó bölénycsorda, varázslatos jégbarlangok.

A főszereplő a különleges arcú Kodi Smit-McPhee, aki az X-Men filmekben Árnyékot alakította, de szerepelt A majmok bolygója: Forradalomban és A futurológiai kongresszusban is. A rendező pedig az az Albert Hughes, aki testvérével együtt a Johnny Depp főszereplésével készült, egészen remekül sikerült A pokolbólt, és a Denzel Washingtonnal forgatott Éli könyvét rendezte. Hogy mire megy egyedül, az jövőre derül ki, az Alphát ugyanis 2018 március 2-án mutatják be Amerikában. Hogy magyar premier lesz-e, azt egyelőre nem tudni. 

Ne maradjon le semmiről!