Index Vakbarát Hírportál

Oscart akar a Wonder Womanért a Warner Brothers

2017.07.28. 14:53

Agresszív kampányba kezd a Warner Brothers, hogy a rekordokat halmozó Wonder Womanjük , és az azt rendező Patty Jenkins Oscar-díjat kapjon. Pedig a film egyáltalán nem olyan jó, mint a bevételek mutatják, és hiába a nagy feminista lendület a háttérben, ha A sötét lovag és Christopher Nolan nem kapott jelölést, akkor a Wonder Woman sem biztos, hogy fog.

A Wonder Woman lett minden idők legtöbbet hozó, nő által rendezett, élőszereplős filmje a maga 781 millió dollár bevételével. Sőt, női rendező filmjének korábban sosem volt 100 millió dollár fölötti bevétele az első hetén az USA-ban és Kanadában, így e tekintetben is kivételes a film. Emiatt a Warner Brothers úgy gondolja, hogy esély lehet egy legjobb filmek és/vagy legjobb rendezőnek kijáró Oscarra, így agresszív kampányba kezd az ügy érdekében.

Ilyen bevételek mellett ez nem egy lehetetlen feladat, van mire szórni a pénzt, de nagyon, nagyon nehéz dolga lesz a stúdiónak. Egyrészt a Wonder Womannél vannak sokkal jobb filmek idén, pusztán a feminista koncepció miatt nem fogják neki adni a díjat. Másrészt, hacsak a filmet nem Gyűrűk Ura - A király visszatérnek hívják, a rendezőt pedig nem Peter Jacksonnak, akkor szinte lehetetlen, hogy egy műfaji filmet és annak rendezőjét akárcsak jelöljék az Oscarra.

Ne maradjon le semmiről!