Index Vakbarát Hírportál

Kádár-kori vámpírfilmet készít az Isteni műszak rendezője

2017.08.01. 15:42

A Drakulát legendásan megtestesítő Lugosi Béla után Nagy Zsolt lesz a következő magyar színész, aki vámpírt alakít a mozivásznon. A Drakulics elvtárs című filmet Bodzsár Márk rendezi, akinek az Isteni műszak után ez lesz a második mozifilmje. A Filmalap 449 millió forinttal támogatja a magyar vámpírfilmet.

A Drakulics elvtárs egy Kádár-kori vámpírtörténet lesz, amelyben a vérszívó főszereplő (Nagy Zsolt) a hetvenes években nyugatról hazalátogat Magyarországra, és szinte azonnal az állambiztonság célkeresztjébe kerül, ám egymásba szeretnek a beszervezésével megbízott fiatal elvtársnővel.

"A romantikus komédia kém- és vámpírfilmes elemeket vegyít, és olyan fénytörésben mutatja meg a Kádár-kort, amilyenben még soha nem láttuk" – mondják az alkotók a filmről, amelynek forgatása októberben kezdődik, és amely a tervek szerint jövő ősszel kerülhet majd a mozikba.

A rendezőt a forgatókönyv megírásában Jakab Juli és Tasnádi István dramaturgként segítették. A producerek Pék Csaba és Tőzsér Attila, az operatőr Reich Dániel, a látványtervező Ágh Márton, a vágó Kovács Zoltán.

Ne maradjon le semmiről!