Index Vakbarát Hírportál

Leonardo DiCaprio megint nagyot fog gurítani

2017.09.27. 15:37

Öt közös film után ismét együtt dolgozik Leonardo DiCaprio és Martin Scorsese, ezúttal egy Theodore Rooseveltről szóló filmen.

Testhezálló szerepet kap Martin Scorsese rendezésében Leonardo DiCaprio, aki a színészet mellett az ENSZ klímapolitikai nagykövete: azt a Theodore Roosevelt elnököt fogja játszani, aki hivatali ideje alatt egyebek között szabályozta a vasutak és az élelmiszeripar működését, jelentős eredményeket ért el a nemzeti parkok, vadrezervátumok számának növelésében, és az öntözés és fásítás területén.

DiCaprio számára, aki nemrég mindenki által ingyenesen megtekinthető dokumentumfilmet készített arról, mekkora bajban van a Föld, és 3 millió dollárral támogatta a nepáli tigriseket, valószínűleg épp ezért volt olyan fontos, hogy a már évek óta tervezgetett film munkálatai végre megkezdődjenek.

A Paramount stúdió drámájának forgatókönyvét Scott Bloom írja, a produceri munkálatokból pedig DiCaprio és a rendező Scorsese is kiveszi a részét – írja a Deadline.

Theodore Roosevelt eseménydús életet élt. 1901-ben, 42 évesen az Egyesült Államok legfiatalabb elnökeként vonult be a Fehér Házba, miután elődjét, William McKinley-t meggyilkolták. Harcolt a spanyol-amerikai háborúban és Kubában is, miatta avatkozott be az amerikai sereg a latin-amerikai konfliktusokba, az elnöksége alatt szerezte meg az országa a Panama-csatorna használati jogát, az orosz-japán háború lezárásáért pedig Nobel-békedíjat kapott. És mellesleg ő volt az első Amerikai elnök, aki Magyarországra látogatott, bár az azért finoman szólva sem biztos, hogy ez is benne lesz a filmben.

Scorsese és DiCaprio korábban a New York bandái (2002), az Aviátor (2004), a Viharsziget (2010), A tégla (2006) és A Wall Street farkasa (2013) című filmeken dolgozott együtt, jelenleg pedig két könyvsiker, Erik Larson Az Ördög a Fehér Városban, valamint David Grann Killers of the Flower Moon című írásának megfilmesítését tervezik.

Ne maradjon le semmiről!