Index Vakbarát Hírportál

Mark Hamill nem a pénz miatt vállalta az új Star Wars-filmeket

2017.10.31. 11:33

A sztár a New York Timesnak adott interjúban beszélt arról, hogy először nem akarta elvállalni George Lucas felkérését arra, hogy harminc év után újra játssza el Luke Skywalker szerepét, de aztán mégsem tudta visszautasítani az ajánlatot.

Mivel Mark Hamill nem játszott a Csillagok háborúja előzménytrilógiájában, eszébe sem jutott, hogy szerepelhetne az akkor még csak tervezett új trilógiában. "Úgy gondoltam, a miénk a középső három rész volt, és ennyi, vége." Úgyhogy eléggé meglepődött, amikor 2012-ben George Lucas meghívta őt és a Leiát játszó Carrie Fishert egy vacsorára - írja a New York Times

Hamill úgy emlékszik vissza a jelenetre: "Én szóhoz sem jutottam. Carrie viszont azonnal az asztalra csapott, és közölte: Benne vagyok! Mire én: Carrie, pókerarc!" Ő mindenesetre úgy érezte, azért ezt még alaposan átgondolná. "Nagyon megijedtem. Úgy gondoltam, minek maszatoljunk azzal, ami már megvolt? Elég kevés esélyt láttam arra, hogy kétszer is vizet találjunk a sivatagban."

Mint mondja, attól is félt, hogy a közönség el fogja utasítani őket. "Senki nem akarja az 50, 60 vagy 70 éves verziónkat nézni, ahogyan rohangászás közben beverjük a fejünket a Halálcsillagba. Ez szánalmas lenne." Úgyhogy abban bízott, ez a többiek számára is egyértelmű lesz, és Harrison Ford majd támogatja a döntésében. "Ő már túl öreg, túl gazdag és túl nyűgös. Úgyse lesz benne."

De aztán Ford is igent mondott, és ez volt az utolsó döfés Hamill stratégiájában. "El tudod képzelni, hogy én legyek az egyetlen, aki ezek után nemet mond? Én lettem volna a leggyűlöltebb ember a geekvilágban!"

Azt mondjuk ekkor még nem tudta, hogy az első új filmben, Az ébredő Erőben körülbelül négy másodperces szerepe lesz, egyetlen szó nélkül, bár J.J. Abrams rendező elmondta neki, hogy "minimális" lesz a szerepe. De a rendező azért azt mondja: "Nem hiszem, hogy pontosan értette, mennyire minimális is lesz az szerep, amíg el nem olvasta a forgatókönyvet. Nem igazán volt boldog tőle."

Ezt Hamill is beismeri, de ő elrendezte magában annyival a dolgot, hogy ha ezt a megoldást - hogy ő csak a legvégén bukkan fel egyetlen jelenetben - utálni fogják a rajongók, "J.J. képén fognak csattanni a tojások, nem az enyémen."

Arról meg, hogy Hamill netán mégis a pénz miatt vállalta volna a szerepet, a cikk eloszlat egy félreértést: a színész százalékot kap a világ alighanem legjövedelmezőbb filmsorozata, a Csillagok háborúja jogdíjaiból. Úgyhogy pénzre valószínűleg tényleg nem nagyon van égető szüksége.

Mark Hamillel nemrég az Index is interjúzott:

Ne maradjon le semmiről!