Index Vakbarát Hírportál

Laurence Fishburne és David Guetta mellé került az Oscar-díjas Deák Kristóf rendező

2017.11.10. 08:55

Adrien Brody, Antonio Banderas, Laurence Fishburne, Domhnall Gleeson, Ezra Miller, Mark Harmon, Jada Pinkett Smith, Ed O'Neill, Mandy Patinkin, Stephen King, Danielle Steel, James Wan, Tobias Menzies, The Black Eyed Peas, Coldplay, Dave Matthews Band, Ed Sheeran, Jason Mraz, David Guetta, Skrillex és Tiësto - ők mind a Paradigm nevű amerikai ügynökség ügyfelei, ahogy tegnap óta Deák Kristóf, a Mindenki című rövidfilm Oscar-díjas író-rendezője is.

Az idén év elején elnyert díj után Deák nem ült a babérjain, hanem aláírt a Frank Cottrell Boyce regénye alapján készülő Cosmic című filmhez, amiben egy Liam nevű, különleges fejlődési rendellenességgel élő 12 éves kiskölyök (olyan gyorsan nő, hogy felnőttnek néz ki) behazudja magát egy nagyon titkos űrutazás legénységébe, aminek tagjai egyébként mind gyerekek. Egyelőre ennél többet nem lehet tudni a sci-fi-ről, de ez is jól hangzik.

Az ügynökség, ahová került, a zenei piacon nagyobb névnek számít, mint tévés-filmes berkekben, de a fenti névsorból is látszik, hogy azért jó társaságba került (nem Guettáról vagy Skrillexről beszélünk feltétlenül). És hogy mi szükség van arra, hogy a gázsija minimum 10 százalékát egy cégnek adja?

Az, hogy Hollywood a magyar filmiparhoz hasonlóan leginkább az ajánlásokon és személyes ismeretségeken alapulva működik, más oka nemigen lehet például, hogy Gerald Butler még mindig kap szerepeket, ugye. És hiába vagy te Oscar-díjas, zseniális rendező, ha senki nem hallott rólad, szóval ezért kell az ügynökség (ami nélkül arrafelé tényleg nem lehet létezni, ebben a Törtetők nem hazudik.)