Index Vakbarát Hírportál

Oliver Stone szerint senki nem alázta meg az őt vádló színésznőt

2017.11.22. 17:00

Oliver Stone Oscar-díjas amerikai filmrendező rádióbeszélgetésben tagadta, hogy egy meghallgatáson megalázta volna Melissa Gilbert színésznőt, aki azzal vádolta meg  Stone-t, hogy „megalázó és szörnyű” meghallgatási procedúrának vetette alá az 1991-es The Doors című film szereplőválogatásakor.

Oliver Stone erről azt mondta: a színésznő „tudta, miféle film meghallgatásán jár”, és a próba „biztonságos volt minden jelentkező színész számára” - írja az MTI.

„Minden színésznek elmondtuk, hogy a zabolátlan, szakadt rock and rollról szól a film. Mindenkivel tudatták, a forgatókönyvből kell elpróbálni egy részletet. Risa Bramond Garcia, a szereposztás vezetője végig jelen volt” – írta közleményében Stone. Garcia szintén kiadott egy közleményt: „Egyetlen színészt sem kényszerítettünk semmire, ami kellemetlen lett volna, a legtöbbjük elfogadta a kihívást, elismerte Oliver Stone elképzeléseit. Nem tapasztaltam, hogy megbántotak volna egyetlen színészt is”.

Melissa Gilbert a Meg Ryan játszotta karakterre pályázott abban a filmben, ahol Jim Morrisont, a The Doors egykori legendás énekesét Val Kilmer személyesítette meg. Gilbert szerint Stone külön az ő meghallgatására írt egy jelenetet, ahol négykézlábra kellett volna ereszkednie és aktusra felszólítania valakit. Amikor erre kérte, Gilbert ezt visszautasította és sírva távozott.

Ne maradjon le semmiről!