Index Vakbarát Hírportál

Meghalt a színésznő, aki egy vietnami halászhajóból Oliver Stone filmjéig jutott

2017.12.20. 11:10

Negyvenhat évesen, gyomorrákban meghalt Hiep Thi Le színésznő, Oliver Stone Ég és föld című filmjének főszereplője - írja a Variety.

Hiep Thi Le Vietnamban, Da Nangban született és élt nyolcéves koráig, amikor az anyja feltette őt és testvérét egy halászhajóra, hogy eljuttassa őket Hong Kongba, az apjukhoz. Nem sokkal később az egész család egyesült Hong Kongban, ahonnan Amerikába, Kaliforniába vándoroltak. Le pszichológiát hallgatott egy kaliforniai egyetemen, amikor Oliver Stone több ezer vietnami nő közül őt választotta ki Ég és föld című filmjének főszerepére.

A film a vietnami háborúról és azt követő időszakról szól, Le pedig egy olyan nőt játszik benne, akinek rengeteg mindent kell kiállnia a háborúban és annak következményeként. Ez volt Stone Vietnam-trilógiájának záródarabja.

Le a Golden Globe-díjas film után több más kisebb szerepet is alakított, például a Kegyetlen játékokban Reese Witherspoon és Sarah Michelle Gellar mellett, a Zöld sárkányban Patrick Swayze és Forest Whitaker oldalán, vagy a Kínzó közelségben Samuel L. Jacksonnal.

Le főzőszenvedélyének is hódolt, éttermet is vezetett főszakács-tulajdonosként, és versenyzett a Food Network főzőműsorában is. Megírta memoárját is "A tenger lánya: Utazásom a szabadság és a nőiség felé" címmel, de a könyv még nem jelent meg. A színésznőt férje, két gyereke, és azóta is Los Angelesben élő családja - hat testvére és szülei - gyászolják.

Ne maradjon le semmiről!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport