Index Vakbarát Hírportál

Nem fogadja el a gázsiját Woody Allen főszereplője

2018.01.17. 08:11

A Szólíts a neveden (Call Me by Your Name) sztárja, Timothee Chalamet az Instagramon jelentette be, hogy nem fogad el pénzt Woody Allen következő, A Rainy Day In New York című filmjében nyújtott alakításáért, pontosabban a teljes gázsiját három különböző szervezetnek ajánlja fel.

A 22 éves színészt korábban többen is bírálták, amiért szerepet vállalt a molesztálással vádolt rendező filmjében, amivel kapcsolatban most azt írja, hogy szerződése miatt továbbra sem adhat egyenes választ, annyit azonban elmondhat, hogy nem kíván a szerepéből profitálni.

Chalamet a posztban leírja, hogy mostanáig egy fiatal, tapasztaltabb és általa csodált kollégái nyomdokain járó színész szemszöge alapján választotta meg, hogy milyen filmekhez adja a nevét, most azonban megtanulta, hogy egy jó szerep önmagában nem lehet egy munka elvállalásának feltétele.

A fiatal színész az alakítása után járó pénzt az év elején indult, Time's up nevű kampánynak, a New York-i LGBT-központnak, valamint a szexuális bűncselekmények ellen küzdő, RAINN (Rape, Abuse & Incest National Network) nevű szervezetnek utalja tovább.

Woody Allen nevelt lánya, Dylan Farrow nemrég azt kifogásolta, hogy miközben Harvey Weinsteint Hollywood kiközösítette, nevelőapja, aki állítása szerint kislánykorában zaklatta őt, továbbra is dolgozhat. A Los Angeles Times-ban megjelent véleménycikkében Kate Winslet, Blake Lively és Greta Gerwig ellen kelt ki a leghevesebben, akik elítélték ugyan Weinstein tetteit, mégis tovább dolgoztak Allennel.

Greta Gerwig – a Lady Bird rendezője, valamint a Frances Ha és a Rómának szeretettel színésznője – aztán a New York Timesnak azt mondta, hogy ha tudta volna, amit ma tud, akkor nem vállalta volna el a szerepet. Mira Sorvino, aki Oscart kapott Allen Hatalmas Aphrodité című filmjében való alakításáért, nyílt levélben üzente meg Allen nevelt lányának, hogy hisz neki, és hogy nem fog a rendezővel többé együtt dolgozni.

David Krumholtz az év elején a Twitterren tette közzé, hogy mélyen sajnálja, hogy együtt dolgozott Allennel a Wonder Wheel: Az óriáskerék című filmben. Rebecca Hall a napokban szintén az Instagramon jelentette be, hogy az A Rainy Day In New York után járó fizetségét a Time's up kampánynak adományozza, a filmben szintén szereplő Griffin Newman pedig a RAINN-nek ajánlotta fel a gázsiját.

Ne maradjon le semmiről!