Index Vakbarát Hírportál

Casey Affleck megijedt, kihagyja az Oscart

2018.01.26. 09:48

Az Oscar-díjátadók egyik hagyománya, hogy az előző évi legjobb színész adja át a legjobb színésznőnek járó díjat. Idén azonban nem így lesz, a tavalyi győztes, Casey Affleck ugyanis bejelentette, hogy nem vesz részt az idei gálán.

Ezzel valószínűleg egy nagyobb botrányt kíván megelőzni. Tavaly mi is hosszabb cikket írtunk arról, hogy lepereg a szexuális zaklatás vádja Casey Affleckről. 

2010-ben Affleck rendezett egy áldokumentumfilmet Joaquin Phoenix főszereplésével, aminek az egyik producere azért fogta perbe a színészt, mert állítása szerint a forgatáson zaklatta és folyamatosan kéretlen szexuális ajánlatokat tett neki. Továbbá arról is beszélt, hogy a forgatáson tehénnek hívta a nőket, illetve a szexuális életéről is mindenki előtt beszélt. 

A film operatőre azért perelte be, mert Affleck az éjszaka közepén bemászott az ágyába és ölelgetni, simogatni kezdte. Ezek a vádak a #metoo mozgalom előtt egy évvel történtek és nem kavartak olyan nagy port, végül Affleck az Oscart is megkapta. Az idei gálán, ahol egyébként is kiemelte téma lesz a nők helyzete és a szexuális zaklatások, már több, mint kínos lenne a jelenléte. Az Akadémia egyik képviselője azt nyilatkozta, hogy üdvözlik Affleck döntését, amivel hozzájárul ahhoz, hogy a showról és a díjazott munkákról szóljon az ide gála. 

Felesége, Summ Phoenix azóta elvált Afflecktől

Az Oscar-díjakat március negyedikén adják át, egyelőre nem tudni, hogy a legjobb színésznőnek járó díjat ki adja majd át, de korábban is előfordult már, hogy a gála producerei nem ragaszkodtak a hagyományokhoz és többen adták át a legjobb színészek díjait.

Ne maradjon le semmiről!