Index Vakbarát Hírportál

Ember zombinak farkasa

2018.01.29. 05:41

A The Cured arról szól, legalábbis a felszínen, hogy van valami járvány, az emberek nagy számban lesznek vérszomjas őrült zombik, és ez rendben is van, egy virtigli zombifilm az ilyen, menekülünk, szusszanunk, Lajosról kiderül, hogy csak megharapták, menekülünk még egy kicsit, nem akarjuk kinyírni Lajost, de hát muszájkell, megöljük, hegedű, könnyek lassított felvételben, napfelkelte, új világot építünk.

Na ez nem ilyen zombifilm.

Egy angol sorozat alaptörténetét "kölcsönözve" arról szól, hogy mi van ha vannak gyógyult zombik, akik visszaintegrálódhatnak a társadalomba, már ha segítünk nekik, és vagyunk annyira jó fejek, hogy ne fejszével essünk a szerencsétleneknek, ahogy befordulnak a sarkon.

Igenámde.

Mi van, ha a zombik csak időlegesen nemzombik? Mi van, ha visszazombulnak? Befogadod a zombit a házadba, a kis Lajoska mellé, kockáztatva azt, hogy miközben te a Makk hetesben tolod a kevertet, a reformzombi megeszi Lajoska bal fülét? Ugye, hogy érdekes kérdés. Na, erről szól a The Cured, főszereben Ellen Page és Peter Campion, hazai bemutatóról  nem tudunk.

Ne maradjon le semmiről!