Index Vakbarát Hírportál

Jennifer Lawrence egy időre abbahagyja a színészkedést

2018.02.19. 18:18

Jennifer Lawrence legújabb filmje, a Budapesten forgatott Vörös veréb egy sajtóeseményén jelentette be: a következő évben nem fog színészi munkát vállalni, de az idejét nem pihenésre fordítja. Politikával fog foglalkozni.

"Kiveszem a következő évet. Egy szervezettel fogok dolgozni, a Represent.Us részeként, és megpróbálom megnyerni a fiatalokat a politikának" - mondta a 27 éves, Oscar-díjas színésznő. A Represent.Us nevű non-profit csoport az összefogást hirdeti, mondván: ha legyőznék a korrupciót, minden más probléma is legyőzhető lenne.

"Ennek semmi köze a pártokhoz. Csak antikorrupciós dolgokról van szó: államról államra megpróbálunk átvinni olyan törvényeket, amelyek megakadályozhatják a korrupciót, és helyrehozhatnák a demokráciát" - mondta.

Lawrence már korábban is aktívan foglalkozott társadalmi ügyekkel. Részt vett a nők egyenjogúságát hirdető Women's Marchon, és meg is osztott egy olyan képet, amelyen egy

A nő helye a forradalomban van

feliratú táblát tartott.

2017 decemberében a Hollywood Reporter gáláján díjat is kapott társadalmi munkájáért. Akkor azt mondta. "Nem könnyű felszólalni és szembenézni a kritikákkal. De [hírességként] kaptam egy lehetőséget: ha nem használom, nem érdemlem meg. Ez az év tele volt megpróbáltatásokkal és kihívásokkal az egész világban, de a mi szakmánkban különösen. Minden nap egy csomó olyan szalagcímre ébredtünk a világ minden tájáról, amelyek mélységesen érintenek mindannyiunkat."

A Vörös veréb című, orosz témájú kémtörténetet március elsején mutatják be a magyar mozik. Az előzetes ebben a cikkben látható:

Ne maradjon le semmiről!