Index Vakbarát Hírportál

Tizenöt zaklatási vád miatt nyomoznak Harvey Weinstein után Londonban

2018.02.28. 15:43

Ha eddig valaki azt hitte volna, hogy a Harvey Weinstein-botrány úgy a szőnyeg alá lesz seperve hosszú távon, mint az eddigi, hasonló ügyek (rád nézünk, Woody Allen), az most kellemesen csalódhat, hiszen a Scotland Yard bejelentette, hogy tíz nő vádjai alapján immáron 15 zaklatási ügyet vizsgálnak, melyek közül az első a nyolcvanas évek elején történhetett.

A legfrissebb bejelentést február 8-án tették, egy színésznő azzal vádolja Weinsteint hogy Westminsterben erőszakoskodott vele az 1990-es években. A producer elleni vádakat vizsgáló akciócsoport egyébként

a Kaguyak-művelet

gyűjtőnév alatt kezeli az eseteket. Weinstein képviselőin keresztül ezeket a vádakat is kategorikusan visszautasította. Az angol Channel 4 adón egy héttel ezelőtt került adásba egy Working with Weinstein (Weinstein alkalmazásában) című dokumentumfilm, amiben az eddig ismert vádak mellé még több másik is érkezett, ezeket vagy New Yorkban, vagy Los Angelesben vizsgálják majd ki (ha minden igaz, a rendőrség London mellett ebben a két amerikai városban nyomoz Weinsten ellen.)

Ne maradjon le semmiről!