Index Vakbarát Hírportál

Enyedi Ildikó: Körülbelül erre készültem

2018.03.05. 15:24

Nagyon nagy kaland volt, és ami a filmmel történt, bizonyítja, hogy jól dolgoztunk - nyilatkozta az Oscar-díjátadó után Enyedi Ildikó az MTI-nek. 

Körülbelül erre készültem

- mondta a rendező a jelölteknek és a győzteseknek rendezett bál bejáratánál az M1 riporterének magyar idő szerint hétfőn Los Angelesben. A 90. Oscar-díjátadó gáláján a legjobb idegen nyelvű alkotások mezőnyében, amelyben Enyedi Ildikó Testről és lélekről című műve is szerepelt, végül chilei győzelem született, az Egy fantasztikus nő nyerte a díjat. 

"Nagyon nagy kaland volt, nagyon szép volt, nagy boldogság volt dolgozni, és ami azóta történt a filmmel, az azt bizonyítja, hogy jól dolgoztunk" - mondta Enyedi Ildikó, aki Deák Kristóf, a Mindenki című film Oscar-díjas rendezőjének társaságában állt a kamera elé. Az alkotó kiemelte, hogy már  új filmje előkészületein , Füst Milán Feleségem története című regényének adaptációján dolgozik. A Testről és lélekről stábja mindenkinek megköszönte a drukkolást a film közösségi oldalain. 

A Magyar Nemzeti Filmalap által 420 millió forinttal támogatott alkotás vetítési jogát több mint 90 ország vásárolta meg eddig. A Testről és lélekről többek között elnyerte a fődíjat a 2017-es Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, a Berlinalén, főszereplője, Borbély Alexandra pedig megkapta a legjobb női alakításért járó Európai Filmdíjat.

Ne maradjon le semmiről!