Index Vakbarát Hírportál

Világ körüli utazáson folytatódhat az Oscar-díjas férfiszerelem

2018.03.06. 15:05

Művészfilmekhez ritkán készülnek folytatások, a több Oscar-díjra jelölt, és a legjobb adaptált forgatókönyv kategória nyertese, Szólíts a neveden viszont úgy néz ki, hogy hamarosan folytatást kap. Luca Guadagnino, a rendező, az Oscar előtt arról beszélt, hogy már el is kezdődött a munka a folytatáson. André Acimannal, a film alapjául szolgáló regény szerzőjével ötletelnek, hogy hogyan folytatódik a két főszereplő Elio (Timothée Chalamet ) és Oliver (Armie Hammer) története.

Annyi részletet árult el Guadagnino a USA Today riporterének, hogy egy teljesen más hangulatú filmre kell számítani, ami 5-6 évvel később játszódik. A két főszereplő, Timothée Chalamet és Armie Hammer természetesen visszatérnek a folytatásra, ami ezúttal nem csak Olaszországban játszódik majd, sőt a rendező szerint a páros világ körüli útra indul majd.

Az esetleges folytatásról Guadagnino már januárban is beszélt, akkor a Hollywood Reporternek azt mondta, hogy példaként a Mielőtt felkel a Nap lebeg a szeme előtt, ahhoz hasonló filmsorozatot tervez. Ekkor a világ körüli utazás nem hangzott el, a rendező inkább azt említette meg, hogy az első rész története 1983-ban játszódik, amikor a HIV-vírust felfedezték, a folytatásban pedig ezzel, a meleg szubkultúrát alapjaiban megrengető betegséggel kíván foglalkozni. A rendező szerint Elio imádja a filmeket, és mindenképp szeretné a történetben feldolgozni, hogy milyen hatással van rá Paul Vecchiali Once More című filmje, ami az első olyan francia film volt, ami az AIDS-ről szólt.

Armie Hammer néhány héttel ezelőtt az Indexnek adott interjút, amiben elmondta, hogy mit gondol a filmről, karakteréről és az Oscar kampányról.

Ne maradjon le semmiről!