Index Vakbarát Hírportál

A Bosszúállók-filmek egy szereplője meghalt, csak feltámasztották

2018.05.02. 09:25

A Lokit játszó Tom Hiddleston maga árulta el az Empire-nek adott interjújában, hogy a Thor: Sötét világban az eredeti forgatókönyv szerint Loki tényleg meghalt, és így is forgatták le a filmet, csak később, az utóforgatások alatt döntöttek úgy, hogy a szereplő mégis életben marad, mintha csak eljátszotta volna a halálát.

"Loki halála Svartalfheimen tényleges halálként volt megírva, és Chrisszel valódiként is játszottuk el. Az lett volna a cél, hogy a jelenetben Loki végül megbocsátást nyerjen: segített megmenteni a testvérét és Jane Fostert, és ezzel feláldozta magát" - magyarázta Hiddleston.

Ez a jelenet benne is maradt a filmben, csak bekerült mellé a végére egy másik is, amelyben kiderül: a haldoklás csak Loki trükkje volt, és nincs szó önfeláldozásról, sőt, Loki csak arra használta az egészet, hogy az apja trónjára üljön Asgardban. De - jól szemléltetve, hogyan működik a blockbuster-gyár Hollywoodban - mivel a nézőknek ez nem tetszett, inkább megváltoztatták a film fő lélektani rétegét, a végkicsengést és a jellemeket, és visszavonták a sorozat egyetlen radikálisabb ötletét.

"Ez volt az eredeti filmterv, de a tesztvetítésen a nézők nem fogadták el. Azt mondták, »Nyilván vissza fog térni. Ez nem történt meg igazából.« Nagyon furcsa, szinte teljesen egyhangú ellenállás fogadta. A nézők úgy döntöttek, hogy valójában nem ez a film vége" - mondta a színész.

Persze Hiddleston szerint véletlenül sem arról van szó, hogy totálisan alárendelnék a nézőszám-maximalizálásnak a szerzői kreativitást, hanem a producerek zseniális alkalmazkodási képességéről. "Azért működött olyan jól ez a csavar, mert még én sem tudtam, hogy csavarról van szó" - mondta.

Ne maradjon le semmiről!