Index Vakbarát Hírportál

Ha így halad, a Solo 400 millió dollárt sem fog termelni

2018.06.04. 15:33

Lehet ezt finomítani, de minek: a Solo úgy állt bele a földbe, mint a gerely. A filmes bevételek általában úgy szoktak alakulni, hogy van a nyitóhétvége, amikor az adott film, legyen az egy független kisfilm vagy egy nagy franchise új darabja, megkeresi a bevétele egyharmadát, utána meg jön a csökkenés, a 8. hétre meg bezár a bazár, jön a DVD/Blu-Ray-kiadás, a VOD és a többi digitális bevétel. Szóval ha az elején bukóban vagy, onnan visszajönni nem szokás.

A Solo az első hétvégéjén 103 milliót keresett az észak-amerikai mozikban, a másodikon meg 29 milliót, ami 65 százalékos csökkenést jelent. A világpiacon egy fokkal jobban áll, ott csak 46 százalékot esett, így az összbevétele most 264 millió dollárnál tart. Csak emlékeztetőül: a Zsivány egyes két évvel ezelőtt az első hétvégén keresett 286 milliót, és a végén egymilliárd dollárnál állt meg. 

A bukás okait kiveséztük már egy külön cikkben, de azt nem, hogy ha a többi stúdió nem olyan beszari, mint amilyen, akkor a Solo most, a második hétre egyszerűen megsemmisült volna a mozipénztárakban. A tíz nap alatt összekapart 264 millióból kiindulva elemzők szerint a Solo a 400 millió dolláros mozis bevételt sem nagyon fogja elérni, ami egyébként egy nagyon szép szám, tavaly az első huszonötbe be lehetett férni vele a világpiacon.

Egy Star Wars-filmtől ez viszont nem elég jó.

A film költségeit úgy 250 millióra becsülik azaz 500 millió alatt nagyjából anyagi bukásként fogják elkönyvelni.