Index Vakbarát Hírportál

James Bond beájulna az új magyar animációs filmtől

2018.06.08. 12:04

Idén novemberben egy egészen különleges, magyar animációs film kerül a mozikba, az Ezüst Medve-díjas Milorad Krstić filmje, a Ruben Brandt, a gyűjtő. Elsősorban felnőtt közönségnek készül, mert a James Bond-filmek hangulatát idézi majd meg, és egy egész világon átívelő hajszát mutat be, tolvajok és nyomozók között. Most megérkezett az első teaser a filmhez, amiből látható, hogy milyen kiváló munkát végeztek a hazai animációs szakemberek.

 

A történet röviden összefoglalva arról szól, hogy a Gyűjtő (Kamarás Iván) egyetlen éjszaka alatt csapatával több tucat híres festmény zsákmányol a világ különböző múzeumaiból. Kowalski (Makranczi Zalán) az amerikai magánnyomozó kezdi összerakni, hogy mi is lehet az összefüggés az ellopott képek között, ő viszont beleszeret a banda egyik tagjába, Mimibe (Hámori Gabriella). 

A filmet novemberben mutatják be a mozikban, de a marketing kampány már nyáron elindul. A Kolorádó fesztiválon szerveznek egy játékot, aminek 50 szerencsés nyertese felszállhat egy hőlégballonra, és itt megidézheti a film egyik izgalmas jelentét.

Budapesten lesz egy másik játék is a filmhez kapcsolódóan, ez egész Budapesten játszódik, a játékosoknak 9 szórakozóhelyen kell 9 képeslapot összeszedniük. A 9 képeslapból összeáll majd egy QR-kód, amivel keresztül lehet regisztrálni a film első, titkos vetítésére. 

A Ruben Brandt, a gyűjtő költségvetése 1  milliárd 180 millió forint volt. Ebből 75 százalékot a  Magyar Nemzeti Filmalap biztosított, az összeg többi részét közvetett támogatásokból kapták meg az alkotók. A filmen több, mint 100 hazai szakember dolgozott.

Ne maradjon le semmiről!