Index Vakbarát Hírportál

George Lucas először beszélt a Star Wars folytatásairól

2018.06.14. 14:42

Amikor Lucas bejelentette, hogy az eredeti Csillagok háborúja trilógiát szeretné kibővíteni, akkor feltételezem, hogy rengeteg rajongónak hirtelen az egekbe szökött a pulzusa és az endorfinszintje, hiszen ki ne szerette volna, ha az imádott filmjeinek alkotója még hat darab újat tett volna le éveken keresztül az asztalra. Ez aztán egészen a Darth Vader fiatalkoráról szóló, finoman szólva hullámzó minőségű előzménytrilógiáig tartott, és miután a Disney felvásárolta a franchise-t, Lucas tervei elpárologtak. Az alkotó nemigen beszélt arról, hogy az ő három folytatása miről szólt volna, most azonban elég konkrétan elmesélte az elképzelését.

Nemrég mutatta be az Egyesült Államokban az AMC csatorna a James Cameron's Story Of Science Fiction című sorozatot, amiben az Avatar és Titanic rendezője más kollégáival ül le beszélgetni a filmjeiről. Spielberg, Christopher Nolan, és Lucas is sorra került. A tévéműsor mellé pedig készült egy azonos című könyv, amiben Lucas elég konkrétan mesélt az új, meg nem valósult trilógiájáról:

A Star Wars 7-8-9 eredetileg a midikloriánokról szólt volna.

Aki nem lenne képben a fogalommal, vagy egyszerűen csak kizárta az agyából: a midikloriánok fogalma a legelső előzményfilmben jelenik meg, ahol Liam Neeson karaktere, Qui-Gon Jinn mesél arról, hogy ezek a mikroszkopikus szinten létező élőlények felelősek az Erőért, a mindent átható, egyeseknek különleges képességeket adó, izé, erőért.

Lucas a könyvben elmondja, hogy az új filmek egy „mikrobiotikus" világról szóltak volna, ahol az úgynevezett Whill nevű, mindenható, Erőt fogyasztó lények léteznek. A Whilleket nem most szedte elő az ingujjából a rendező, eredetileg az első Csillagok háborújának is ideiglenes az volt a címe, hogy a Whillek naplója, illetve ezek a mindenható lények szerepeltek az első forgatókönyvben is, amíg ki nem húzta őket.

A sztori pedig azt feltételezte volna, hogy ezek a Whillek a háttérből, szinte bábokként irányítják az embereket a midikloriánok segítségével, és azok mennyiségével határozták meg egyes emberek sorsát. Lucas beismeri, hogy a Baljós árnyak idején a rajongókat kifejezetten idegesítette a midikloriánok létezése, de ha nála maradt volna a cég, akkor erről szólt volna a három folytatás.

Az Independent megjegyzi, hogy a kiválasztottság fogalmával foglalkozik az új trilógia is, hiszen a főszereplője, Rey kifejezetten nem olyan karakter, akinek a családfája bármilyen különlegességet tartogatna, mégis hatalmas Erő rejtőzik benne. Amit ő tud irányítani, és nem pici mikroszkopikus élőlények.

Ne maradjon le semmiről!