Index Vakbarát Hírportál

Michael Caine hozza el az évszázad ékszerrablását

2018.06.26. 11:10

2015 áprilisában néhány idősebb fazon hihetetetlen profizmussal rabolt ki egy elit értékmegőrzőt Londonban. A tapasztalt tolvajok készpénzt, drágaköveket, ékszereket vittek magukkal, és mivel a zsákmány értéke meghaladta a 200 millió angol fontot, az esetet hamarosan a brit bűntörténet legnagyobb rablásaként kezdték el emlegetni.

Az évszázad ékszerrablására (így emlegette a sajtó) három évig készültek a 42 és 76 év közti elkövetők, akik filmbe illő módszerekkel pakolták ki a Hatton Garden értékmegőrzőt. Annyira filmbe illő módszerekkel, hogy a sztori mozgóképes feldolgozásába már többen is belevágtak, például James Marsh, az Ember a magasban és A mindenség elmélete rendezője. 

Marsh a megtörtént sztori játékfilmes feldolgozását King of Thieves címmel, valamint olyan szereplőkkel viszi moziba Michael Caine, Charlie Cox, Michael Gambon, Ray Winstone, Jim Broadbent, Paul Whitehouse és Francesca Annis. A mozi az első előzetes alapján elég  szerethetőnek tűnik, aztán majd a szeptemberi bemutató után elválik, hogy tényleg így van-e. Magyar premierről nincs hír.

 A több tízmilliárd forintos kárt okozó rablásról itt írtunk részletesebben.

Ne maradjon le semmiről!