Index Vakbarát Hírportál

Egy hacker miatt őrül meg a boszorkányváros

2018.06.28. 11:18

Vér, halál, piálás, drogozás, homofóbia, fegyverek, rasszizmus, gyilkosság, óriásbékák, erőszak – ezek a szavak ugrálnak fel jó nagy betűkkel Rév Marcell operatőr (Fehér isten, Jupiter holdja, Viharsarok) filmjének új előzetesében, miközben a háttérben példákat is látunk a fent felsoroltakra. Az Assassination Nation ezúttal egy korhatáros teasert kapott.

A történet főszereplője Lily (Odessa Young), aki a boszorkányairól híres Salemben él a hozzá hasonlóan közösségimédia-függő barátaival, ám a csendes kisváros nyugodt életét villámgyorsan felborítja egy ismeretlen hacker, aki elkezdi kiteregetni az internetre az ott élők online életét. Aztán Salem teljesen elveszti az eszét.

A Sam Levinson által írt és rendezett filmet David Goyer producer nyilván nem véletlenül jellemezte A salemi boszorkányok Snapchat-generációnak szóló változataként. Ahogy korábban írtuk, az Assassination Nation komoly sikereket ért el az idei Sundance filmfesztiválon, ahol a film jogait a két Amerika Kapitány-filmet, valamint a harmadik és negyedik Bosszúállókat rendező Russo testvérek produkciós cége vásárolta meg több mint 10 millió dollárért. Állításuk szerint azért, mert ez egy olyan film, amit mindenkinek látnia kell.

Az Assassination Nationt szeptember 21-től játsszák az amerikai mozik, magyar bemutatóról nincs hír. 

Ne maradjon le semmiről!