Index Vakbarát Hírportál

Scarlett Johanssont támadják, mert nem transznemű, de azt játszik

2018.07.04. 17:04

Scarlett Johansson lesz a főszereplője a Rub & Tug című filmnek: a színésznő egy férfiként élő nőt fog alakítani, emiatt sokan felháborodtak, mondván, egy ilyen szerepet nem neki kéne eljátszania. Johansson egyszerűen reagált a számonkérésekre.  

A Rub & Tug forgatása 2019 februárjában kezdődhet meg Joel Silver producer (Sherlock Holmes, Mátrix) és Rupert Sanders rendező vezetésével, aki már a Páncélba zárt szellemben is együtt dolgozott a színésznővel, írja az IndieWire. A film Dante "Tex" Gill, a Pittsburgh-i alvilág hírhedt figurájának életét dolgozza fel.

A bűnöző, aki a 70-es évek Pittsburgh-i alvilágának meghatározó szereplője volt, Lois Jean Gill néven nőnek született, ám életét férfiként élte. Számos, a maffia által védett masszázsszalont üzemeltetett, amelyek egyben a prostitúció melegágyát is jelentették. 1984-ben adóelkerülés miatt 7 évre börtönbe került. 2003-ban halt meg.

Scarlett Johanssont a bejelentés után rögtön támadások érték, mert egy transzszexuális karaktert alakít úgy, hogy magát nem vallja annak. Haragos rajongók ezrei nyilvánították ki nemtetszésüket a Twitteren, mire Johansson annyit mondott: "Kérdezzék meg Jeffrey Tambort, Jared Letót vagy Felicity Huffmant". Ugyanis mindhárom színész sikeresen alakított transzszexuális embereket korábban a filmvásznon.

Nem ez az első alkalom, hogy Johansson botrányba keveredik egy filmszerepe miatt. A 2016-os Páncélba zárt szellemben, amely egy japán manga filmadaptációja, egy japán szereplőt alakított, kiváltva ezzel a filmrajongók haragját, akik szerint a rasszizmussal határos, ha egy ázsiai szerepet egy fehér színész játszik el.

Ne maradjon le semmiről!