Index Vakbarát Hírportál

Folytatást kap az 1987-es Robotzsaru

tk3s 0002271
2018.07.12. 08:58

A 2014-es fiaskó után újra Robotzsaru-film készül Hollywoodban, írja a Deadline. Ezúttal az MGM gyártja, és Neill Blomkamp rendezi majd, aki többek között a nagyszerű Disctrict 9 és a kevésbé nagyszerű Elysium - Zárt világ rendezője. Az új Robotzsaru-film, ami a tervek szerint a meglepő RoboCop Returns címet kapja majd, nem remake lesz, hanem inkább folytatás. Méghozzá abból az alapanyagból, amit az eredeti, 1987-es Robotzsaru írói, Ed Neumeier és Michael Miner évekkel ezelőtt írtak. Most ezt a sztorit fejleszti majd tovább Justin Rhodes, aki mellesleg az új Terminator-filmen is dolgozik. Az eredeti írópáros tagjai a  RoboCop Returns  producerei lesznek.

Paul Verhoeven 1987-es, cinikus, társadalomkritikus és brutális Robotzsaruja ma már kultfilm, de ez nem senkit nem akadályozott meg abban, hogy 2014-ben újra elkészítsék. Ebben a verzióban a The Killinggel ismertté vált Joel Kinnaman kapta a főszerepet, de ő sem volt elég ahhoz, hogy ne méretes kritikai bukás legyen a remake. Anyagilag viszont sikeres volt: bár az amerikai nézők nem voltak különösebben oda érte, világszerte 240 miliió dollárt hozott, főleg a kínai piacon teljesített jól. 

Neill   Blomkamp elmondta, hogy gyerekkora egyik imádott filmje a Robotzsaru, aminek rengeteg aspektusa van a fogyasztói társadalom kritikájától, a nyolcvanas évek Amerikájának bemutatásáig. Őt azonban most legjobban a főhős identitáskeresése izgatja, úgyhogy az új film is erre fókuszál majd. Hogy mikor kerül moziba, egyelőre még nem tudni, most a forgatókönyv fejlesztése zajlik. 

Ne maradjon le semmiről!