Index Vakbarát Hírportál

Parkinson-kóros Az elnök emberei és a M.A.S.H. sztárja

2018.08.03. 11:20

A 82 éves Alan Alda, a M.A.S.H., Az elnök emberei vagy a most futó Diane védelmében című sorozatok színésze, aki szerepelt a Kémek hídja című Spielberg-filmben vagy Jennifer Aniston mellett a Hippi-túrában, a CBS reggeli műsorában mondta el, hogy az orvosok három évvel korábban Parkinson-kórt állapítottak meg nála.

A színész azt mondta, azóta is teljes életet él, most is csak azért beszél a betegségről, mert egy-két róla készült felvételen már látható, ahogy néha megremeg a hüvelykujja. „Azt gondoltam, csak idő kérdése, mikor ír valaki egy nagyon szomorú hangvételű cikket erről, pedig valójában nem ilyen a helyzet.”

A Twitteren azt írta: a diagnózis óta az orvosai tanácsára heti háromszor bokszleckéket vesz, heti kétszer teniszezik, és egy „gyenge” gyógyszert is szed, sőt, még zsonglőrködik is. „Nem vagyok demens. Vagyis nem jobban, mint eddig. Na jó, azt hiszem, ezt újra kéne fogalmaznom. De tényleg, jól vagyok” – írta. Hozzátette, csak azért beszél egyáltalán a Parkinsonról, hogy másokat bátorítson, merjenek lépni, éljenek teljes életet, amennyire csak lehet.

Ne maradjon le semmiről!