Index Vakbarát Hírportál

Úgy kiherélték az őscápát, hogy Jason Statham sem ismert rá

2018.08.10. 10:43

Hol a kibaszott vér? Ez egy cápás film, baszod!

Ez volt Jason Statham reakciója a Meg című őscápás kalandfilmje végleges verziója láttán, amiből csak azt ölték ki, ami egy cápás horrort azzá tesz ami: a vért, a belezést meg a kettéharapott statisztákat. A filmet ezen a héten mutatják be a magyar mozik, ilyen lesz:

Statham a Collider.com-nak mesélt arról, mennyire más lett a véres könyvalapokra felhúzott Meg ahhoz képest, amilyen forgatókönyvre ő rábólintott. A film, amiről nagyjából elég is annyit tudni, hogy van benne egy őscápa és Jason Statham szájba rúgja, a végén PG13-as, azaz nálunk kb. 12-es karikát kapott, ami még nem rajzfilm, de már majdnem, hiszen se káromkodás, se direktben mutatott erőszak, se vér nincsen benne. Mindez egy olyan filmben amiben egy 25 méteresnek hazudott, a valóságban 18 méter hosszú őscápa felzabálja egy üdülőfalu lakosságát kábé.

Nagyon megváltozott a forgatókönyv. Nekem eredetileg nagyon más elképzeléseim voltak, és csak nézek, hogy mi, hogyan alakult át, és hogy jut el a sztori A pontból B-be. Azt hiszem, néha a saját képzelőerőd a legnagyobb ellenséged.

Jon Turteltaub rendező, mondta Statham, egy vicces, nyári blockbusterben gondolkodott, míg ő egy véres-belezős horrorban, mert hát van benne egy cápa, miért ne használnák arra, amire kell. A forgatás során egyébként fel is vették azokat a véres, erőszakos jeleneteket, amikért 18-as karika járt volna, de a Warner kivágatta azokat, és ugyan a rendező sajnálta, hogy így alakult, de nem különösebben bánkódott:

Túl szórakoztató film ez ahhoz, hogy pár véres jelenet miatt kizárjunk a nézők közül egy elég széles réteget.

Értsd: így több pénzt kereshetünk, mert egy 18 éves faszi egyedül megy moziba, egy 12 éves gyereket meg az apja visz. Az meg két jegy.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!