Index Vakbarát Hírportál

A Mission: Impossible 6 lett Tom Cruise legsikeresebb filmje

2018.09.10. 10:54

Milyen sokat számít egyetlen év. Tavaly Tom Cruise pályafutása egyik legnagyobb bukását szenvedte a Múmia című filmmel, amit egy nagyszabású sorozat első részének terveztek, ami végül a start után azonnal elhalt. Idén visszatért a Mission: Impossible szériához és újra csúcson van. A hatodik epizód forgatása ugyan nem ment zökkenőmentesen, (forgatás közben eltört Cruise a bokája, ami miatt több hétre le kellett állni a forgatással, ami komolyan megnövelte a költségvetést) de megérte a film a sok erőfeszítést, ugyanis már most ez Tom Cruise legtöbb bevételt hozó filmje.

A film a világ legtöbb mozijából már kifutott, Kínában azonban csak két hete látható, ennyi idő alatt viszont 137 millió dollárt keresett csak ebben az egy országban, ami átlag felettinek számít az amerikai filmek között. Az itteni bevételek segítettek elérni a 725 millió dolláros összbevétel, és így ez lett Cruise első olyan filmje, aminek sikerült a 700 milliós határt átlépnie. 

Az Utóhatás sikerében közrejátszik az ügyes marketing kampány, amit ebben a videóban mutattunk be részletesen, és az egyöntetű kritikai siker is. A széria hatodik része még fut néhány amerikai moziban, jelenleg 212 millió dollárnál tart, így valószínűleg sikerül majd megelőznie a sorozat az amerikai piacon legsikeresebb darabját, a második részt, ami 2000-ben 215 millió dollárt keresett. (Ebben az összevetésben nincs benne az infláció.)

Tom Cruise jelenleg a Top Gun folytatásán dolgozik, aminek a bemutatóját elcsúsztatták és csak 2020-ban mutatják be, az eredetileg tervezett 2019 helyett. Ezenkívül a Doug Limannel közös Luna Park című film van tervben nála, de nem lenne meglepő, ha az Utóhatás sikere után visszatérne inkább egy újabb Mission: Impossible filmhez, még mielőtt betölti a hatvanat. 

Ne maradjon le semmiről!