Index Vakbarát Hírportál

Most Kecskeméten emberkedik a Terminátor

2018.09.14. 09:16

Szeptember 21. és 23. között, illetve 30-án a kecskeméti Mercedes-Benz Gyárban forgatják a hatodik Terminátor-filmet, írja a Bors. A rendező Tim Miller és a stábja (benne Arnold Schwarzenegerrel, ha minden igaz) a karosszériaüzemben forgat majd, ha van isten, a családi kisautók lakatosmunkáját elvégző T-800-asról (101-es model, még mielőtt).

A Bors infói szerint nagyszabású jeleneteket forgatnak majd a bazinagy csarnokban, amikhez a gyár dolgozói közül verbuválják a statisztériát, napi 10–20 ezer forint körüli gázsiért. Az üzemben persze a rendes meló leáll a forgatás idejére, amiért biztos kap valami kompenzációt (vagy temékelhelyezést) a cég. A színészek közül egyelőre nem tudni, kik fognak konkrétan forgatni ezeken a napokon, és azt sem, mit. A cég sajtósa a Borsnak nem adhatott bővebb felvilágosítást.

A filmet július 19. óta forgatják Magyarországon, Schwarzenegger július 30-án csatlakozott a stábhoz, és azóta olyan túrát nyom az országban és a közösségi médiában mint a Blade Runner 2 forgatásakor Harrison Ford - igaz, a Szigetre nem látogatott ki, mert fáradt volt, de infóink szerint a film színészei közül többen (Mackenzie Davis, Diego Boneta és Gabriel Luna) is megnézték a fesztivált.

A filmet októberig forgatják nálunk, utána jön majd az utómunka, és a jövő novemberi bemutató. A forgatókönyvet Billy Ray, David S. Goyer, Justin Rhodes, Josh Friedman és Charles H. Eglee írta, ami nem sok jót ígér, az ilyen többször átírt, több kézen átfuttatott cuccok ritkán sülnek el jól, de ne legyen igazunk. A filmben Linda Hamilton is szerepel majd, az eredeti és egyetlen hiteles Sarah Connor, a története pedig a Terminátor 2 után játszódik közvetlenül, és figyelmen kívül hagyja az összes azóta született vadhajtást.