Index Vakbarát Hírportál

Kiábrándító üzenettel került meg az eltűnt kínai filmsztár

2018.10.03. 10:03

Utoljára július 1-jén látták nyilvános helyen a messze leghíresebb és legjobban kereső kínai sztárt, Fan Bingbinget, és jó ideje eltűnt a közösségi médiából is: az amerikai média ahhoz hasonlította az esetet, mintha Jennifer Lawrence szívódott volna fel nyomtalanul. Most újra életjelet adott, és ez megerősítette, hogy az eltűnésének a kínai kormány haragjához van köze.

A kínai hatóságok kedd este közölték: 70 millió dollárnak megfelelő összeget kell büntetésként fizetnie Fan Bingbingnek az állítólagos adóelkerülése miatt. Ha megfizeti a teljes összeget, akkor nem kell bíróság elé állnia, ahol persze nyilvánvalóan elítélnék - írja a Variety a kínai hírügynökségre hivatkozva.

A kínai állam régóta harcot folytat a luxuskörülmények között élő, nagyon jól megfizetett hírességek ellen, például különadók kivetésével és az államilag irányított média lejáratókampányaival. Ennek pedig persze az ország legjobban kereső, Hollywoodban is nagy szerepeket játszó - például az X-Menben is szereplő - Fan Bingbing az egyik legfőbb kárvallottja.

Fan hónapok óta először, a büntetés bejelentése után újra megszólalt a "kínai Twitteren", a Weibón.

Félelmet és aggodalmat érzek az általam elkövetett hibák miatt. Cserben hagytam az országomat, a közösségem elvárásait, és visszaéltem a rajongóim szeretetével. Kérlek, fogadjátok el őszinte bocsánatkérésemet. Könyörgöm mindenki megbocsátásáért"

- jelent meg Fan Bingbing oldalán a finoman szólva is szóról szóra lediktáltnak tűnő üzenet. Azt is közölte: elfogadja a hatóságok megállapításait, és eleget tesz a követeléseknek, befizeti a bírságot.

Fant nyár elején vádolták meg; ekkor mutattak meg egy szerződést, amely állítólag azt bizonyította, hogy a színésznő két szerződést írt alá egy készülő filmhez, és ezek közül csak a kisebb összegről szólót vallotta volna be az adóhatóság felé.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?