Index Vakbarát Hírportál

Ezzel a filmmel válaszolt volna a Disney Harry Potterre

2018.11.27. 13:05

"A Disney is Harry Pottert akar magának" – írtuk még 2013-ban, amikor kiderült, hogy a Disney filmet akar készíteni Eoin Colfer ír író Artemis Fowlról szóló regénysorozatából. Valójában azonban már akkor felmerült, hogy film szülessen a könyvsorozat első darabjából, amikor a 2001-es első kötet, a Tündérekkel életre-halálra a boltokba került. Közel húsz évvel később tényleg lesz Artemis Fowl-film, be is futott hozzá az első előzetes.

Bár az internet talán még mindig Az oroszlánkirály remake-jének előzetesén pörög, a Disney simán kihozta az Artemis Fowl-film előzetesét. A film Eoin Colfer regénysorozatának első darabján alapul, és az a Sir Kenneth Branagh jegyzi, aki többek között az első Thor-film, az V. Henrik, a Hamlet, valamint a tavalyi Gyilkosság az Orient expresszen rendezője is.

A film (és az első könyv) egy több évszázados hagyományokkal rendelkező bűnöződinasztia legifjabb tagjaként mutatja be a 12 éves Artemis Fowlt, aki elrabol egy tündért, hogy aztán váltságdíjat követeljen érte, majd persze beindul a kalamajka. A forgatókönyvet egyébként annak idején arra a Michael Goldenbergre bízták, aki a Harry Potter és a Főnix rendje című Potter-regényt adaptálta.

Az Artemis Fowl jövő augusztusban kerül majd az amerikai mozikba, magyar bemutatóról még nincs hír.

Ne maradjon le semmiről!