Index Vakbarát Hírportál

Bowie is megkapja a saját Bohém rapszódiáját

2019.02.01. 08:42

A Queenről, vagyis inkább Freddie Mercuryról készült Bohém rapszódia után úgy tűnik, hogy zöld utat kapnak a legendás zenészekről készülő életrajzi filmek. Csütörtökön jött a hír, hogy Celine Dion életét is megfilmesítik, majd nem sokkal később bejelentették azt is, hogy Bowie-ról is film fog készülni.

Egész pontosan nem az egész karrierjéről, hanem annak egy nagyon nagy hatású szakaszáról. A Stardust című film azt az alkalmat fogja bemutatni, amikor David Bowie először az Egyesült Államokba látogat 1971-ben, és ihletet szerez arra, hogy létrehozza a híres alteregóját, Ziggy Stardustot, írja a Variety.

Bowie-t a brit Johnny Flynn fogja játszani (a Lovesick című sorozat főszereplője), szerepelni fog benne még Jena Malone (Donnie Darko), illetve a podcast-műsorvezetőként és színészként is elhíresült Marc Maron. A Startdustot a kevésbé ismert Gabriel Range rendezi majd, Christopher Bell forgatókönyvéből.

Bowie filmrendező fia, Duncan Jones is reagált a film hírére, szerinte a Stardust készítői nem kapták meg a jogokat, hogy az édesapja zenéit felhasználják.

Bowie 2016. január 10-én halt meg Manhattanben.

Ne maradjon le semmiről!