Index Vakbarát Hírportál

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

2019.02.14. 05:08

A tervek szerint májusban nálunk is bemutatják az amerikai sorozatgyilkosról, Ted Bundyról készült életrajzi filmet, a magyar változatban Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány címet kapó drámát (eredetiben ugyanez: Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile), amihez most meg is tudjuk mutatni a szinkronos előzetest:

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány magyar előzetes

Idén januárban volt 30 éve, hogy kivégezték Bundyt, aki több fiatal lányt ölt meg brutálisan a hetvenes években. Bundyról készült egy netflixes dokumentumfilm is (The Ted Bundy Tapes), annak a rendezője, Joe Berlinger pedig a sztorit dramatizálva is feldolgozta, ez lett az Átkozottul veszett, amit először szintén idén januárban, a Sundance-filmfesztiválon mutattak be.

"Theodore Robert Bundy a lehetőségek Amerikájában szinte bármi lehetett volna, amit a fejébe vesz, megvolt hozzá mindene: tisztes, templomba járó családból jött, jó eszű volt, megnyerő és sármos, egyfajta kisfiús bájjal. Az adottságait használta is, látszólag jóra: pszichológiát, majd jogot tanult, bedolgozott a Republikánus Pártnak, segélyvonalnál önkénteskedett, bűnmegelőzési bizottságban sürgölődött, még röpiratot is írt a szexuális erőszaktól óvva a nőket. Legalább harminc fiatal nő halt meg, mire kiderült, hogy Ted Bundy pszichopata sorozatgyilkos – az egyik legrosszabb, akit a világ valaha látott" - ezt írtuk Bundyról a halálának évfordulóján.

A főszereplőt Zac Efron alakítja, a filmben feltűnik még Lily Collins és John Malkovich is.

A magyar premier május 2-án lesz.