Index Vakbarát Hírportál

Egy szekta ijesztget az Örökség rendezőjének új horrorjában

2019.03.07. 10:11

2018 egyik legnagyobb mozis meglepetése volt az Örökség című horror, Ari Aster első filmje. Aster azóta készített egy újabb horrort, a Midsommart ráadásul Magyarországon forgatták. A film első előzetese már látható, és ez alapján úgy tűnik, hogy Asternek megint sikerült egy hideglelős filmet készítenie. 

A Midsommar egy fiatal párról szól, akik Svédországba utaznak, hogy meglátogassák egy barátjukat. Megérkeznek egy csodálatos, idillinek tűnő kisvárosba (ami gyanúsan hasonlít a Szentendrei Skanzenra), ahol ráadásul éppen ünnepre, a hagyományos Szent Iván-éji fesztiválra készül mindenki. Ahogy az egy horrorban lenni szokott, semmi nem olyan idilli, mint amilyennek elsőre tűnik, és kiderül, hogy a városka lakói egy pogány szekta tagjai. 

A Midsommarban olyan fiatal sztárok szerepelnek, mint Jack Reynor (Glassland, Macbeth, Sing Street), Will Poulter (Az útvesztő, Családi üzelmek, A visszatérő) és Florence Pugh (Lady Macbeth, Eszmélet, Outlaw King). A film augusztus 9-én kerül az amerikai mozikba, a magyar premier időpontjáról egyelőre nincs hír. 

Ne maradjon le semmiről!