Index Vakbarát Hírportál

Röhrig Géza Oscar-jelölt színésznőbe habarodik bele A gardedám előzetesében

2019.03.09. 12:15

Ha a cím nem árulta volna el, a PBS Masterclass sorozatban március 29-én mozikba kerülő The Chaperone a boldog húszas évek Amerikájáról szól, ezen belül is egy Louise Brooks nevű nőről, aki vidékről költözik New Yorkba, hogy táncolni tanuljon. Ezt akkoriban gardedám nélkül nem lehetett abszolválni. De mi van akkor, ha az, akire rábízzuk a lányunkat, bepasizik a riasztóan jóképűre borotvált Röhring Gézával?

A filmet Michael Engler rendezte Julian Fellowes forgatóknyvéből, amit Laura Moriarty regénye alapján írt. További szereplők: Haley Lu Richardson, Miranda Otto, Elizabeth McGovern, Blythe Danner, Campbell Scott és Victoria Hill.  Röhrig Géza az Oscar-díjas Saul fia főszerepe után azt mindta, elsősorban költőnek tartja magát, de szépen épül az amerikai filmes karrierje. A Saul fia sikere után még abban is bizonytalan volt, hogy akarja-e egyáltalán folytatni a filmezést, mostanra viszont már két filmje is az amerikai mozikba került, három pedig bemutatásra vár.

Ezek közül egyértelműen a Resistance című második világháborús történet a legnagyobb produkció, ebben olyan sztárok mellett láthatjuk majd Röhriget, mint Ed Harris (A szikla), Edgar Ramirez (Carlos), Clémence Poésy (Harry Potter és a tűz serlege) és Jesse Eisenberg (A közösségi háló).

A gardedámot a hazai mozik 99%, hogy nem mutatják be.

Ne maradjon le semmiről!